Politică

Guvernul Orban a depus jurământul de învestire la Palatul Cotroceni

Guvernul Orban a depus jurământul de învestire la...

Autor: Diana Grigore

14.03.2020, 19:00 211

Ludovic Orban şi miniştrii cabinetului său au depus, sâmbătă, jurământul de învestire la Palatul Cotroceni. Klaus Iohannis a declarat că Guvernul va continua lupta împotriva epidemiei de coronavirus şi că Parlamentul a transmis un mesaj de unitate.

„Astăzi Guvernul a fost votat, învestit şi a depus jurământul în condiţii foarte speciale, din cauza epidemiei de coronavirus. În primul rând, felicitări noului guvern şi le doresc mult succes. Apreciez în mod deosebit votul care s-a dat astăzi în Parlamentul României. Astăzi, din Parlament s-a transmis un mesaj de unitate. Sunt foarte bucuros să constat că majoritatea parlamentărilor şi partidelor parlamentare au înţeles importantă şi greutatea acestui moment şi nevoia unei acţiuni unitare pentru România şi pentru români”, a spus Klaus Iohannis, la Palatul Cotroceni, imediat după depunerea jurământului de învestire a noului Guvern.

Şeful statului a adăugat că Guvernul Orban va continua lupta împotriva epidemiei de coronavirus.

Prima prioritate pentru noul guvern este, evident, continuarea luptei împotrivă epidemiei de coronavirus, continuarea luptei pentru a gestiona eficient întreaga criză care s-a generat. Guvernul, care îşi preia acum mandatul, este guvernul care şi până acum a lucrat cu motoarele turate, a lucrat bine pentru a gestiona această criză. Acum, cu toate forţele, vom continuă această luptă”, a subliniat Iohannis.

Parlamentarii i-au acordat încrederea noului Guvern Orban, fiind la a doua învestire.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO