Politică

Guvernul vrea să acorde un spor de maxim 15% pentru îngrijirea bătrânilor la domiciliu

Guvernul vrea să acorde un spor de maxim 15% pentru...

Autor: Ionel Dancu

02.08.2018, 15:22 420

Executivul discută, în şedinţa de joi, un proiect de Hotărâre de Guvern care introduce un spor de până la 15% din salariul de bază pentru serviciile de îngrijire la domiciliu a persoanelor vârstnice.

„Au fost nominalizate pentru a beneficia de sporul acordat, pentru activitatea desfăşurată în condiţii periculoase sau vătămătoare, de până la 15% din salariul de bază, şi serviciile de îngrijire la domiciliu pentru persoane vârstnice”, potrivit notei de fundamentare a proiectului.

O altă noutate din actul normativ este că „personalul de specialitate medico-sanitar şi auxiliar sanitar din creşe” care îşi desfăşoara activitatea în „condiţii deosebite cum ar fi stres sau risc” va beneficia de un spor de la 12% până la 15% din salariul de bază.

Pe ordinea de zi a Guvernului de joi se află un proiect de Hotărâre pentru modificarea şi completarea Hotărârii Guvernului 153/2018 pentru aprobarea Regulamentului-cadru privind stabilirea locurilor de muncă, a categoriilor de personal, a mărimii concrete a sporului pentru condiţii de muncă prevăzut în anexa nr. II la Legea cadru nr. 153/2017 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice, precum şi a condiţiilor de acordare a acestuia, pentru familia ocupaţională de funcţii bugetare "Sănătate şi asistenţă socială”.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO