Politică

Guvernul vrea să facă un drum expres care să lege judeţul Tulcea de coridorul IX de transport

Guvernul vrea să facă un drum expres care să lege...

Autor: Mirabela Tiron

20.12.2012, 15:50 2278

Guvernul vrea să facă un drum expres (două benzi pe fiecare sens) care să treacă prin Focşani-Galaţi-Brăila-Tulcea-Constanţa şi astfel să lege coridorul IX de transport (Bucureşti-Ploieşti-Focşani, Bacău-Paşcani) de autostrada A2, urmând să faciliteze traficul de persoane şi mărfuri către sudul şi nordul Europei. În acelaşi timp, va lega judeţul Tulcea de coridorul IX, asta se arată în programul de guvernare 2013-2016 la strategia în turism.

Mai mult, în planul de guvernare se arată că în principalele zone turistice din ţară, fără a fi nominalizate, se va dezvolta o reţea de centre de informare turistică.

Sunt propuse şi  măsuri fiscale pentru stimularea turismului românesc, precum scutirea de impozit pe profit pe o perioadă de 3 ani pentru cei care investesc în  hoteluri, spa, agrement, restaurante, precum şi în parcuri tematice, de distracţie şi echitaţie. Mai mult, cei care investesc în turismul balnear vor fi scutiţi de impozitul pe profit timp de cinci ani. Vor fi scutiţi de impozitul pe profitul reinvestit şi companiile care investesc în îmbunătăţirea structurii de cazare, alimentaţie publică, agrement, porturi turistice şi parcuri de distracţie. Pe de altă parte, taxele şi impozitele vor creşte de zece ori pentru structurile hoteliere privatizate şi nefolosite sau vor fi răscumpărate de către stat, modernizate şi reprivatizate.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO