Politică

Haosul din interiorul PDL se transformă în război. Botiş: Şi eu am votat reducerea TVA. Legislativul s-a pronunţat, Executivul trebuie să aplice

Autor: Alexa Aurelia

20.10.2010, 13:20 24

Ministrul Muncii, Ioan Botiş, a declarat, miercuri, că atâtatimp cât Legislativul s-a pronunţat asupra neimpozitării pensiilormai mici de 2.000 de lei, Executivul trebuie să aplice, recunoscândcă a votat şi el reducerea TVA la 5 % pentru alimentele de bază,informează Mediafax.

Ioan Botiş a arătat că, potrivit principiului separăriiputerilor în stat, este atribuţia Parlamentului de a vota legi, iara Executivului de a le pune în aplicare.

"Legislativul s-a pronunţat, noi, Executivul, trebuie să punemîn aplicare", a susţinut ministrul Muncii.

În ce priveşte reducerea TVA la 5 % pentru alimentele de bază,ministrul Ioan Botiş a recunoscut că a votat pentru această măsură."Am votat şi eu această lege", a adăugat demnitarul.

Plenul Camerei Deputaţilor a adoptat, marţi, un proiect de legeiniţiat de parlamentari PSD+PC şi PNL prin care se instituieaplicarea TVA de 5% la alimentele de bază, cum ar fi pâinea,carnea, laptele, uleiul vegetal şi zahărul, Camera fiind foruldecizional.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO