Politică

Horoi, Agricola Bacău: Instabilitatea nu aduce nimic bun pentru business

Horoi, Agricola Bacău: Instabilitatea nu aduce nimic bun...

Autor: Gabriel Razi

27.04.2012, 16:02 212

Schimbarea Guvernului după numai 78 de zile de mandat provoacă instabilitate în mediul de business, efectele urmând a se face resimţite în afacerile derulate de companiile locale în următoare perioadă, spune Grigore Horoi, preşedinte al grupului Agricola Bacău, unul dintre primii zece procesatori de carne de pe piaţa locală cu afaceri de 119 milioane de euro anul trecut.

“O schimbare de Guvern aduce în general o perioadă de instabilitate iar astfel de perioade nu sunt bune pentru business. Nu ştiu tot substratul şi ce aşteaptă opoziţia însă probabil ei vor să se asigure că alegerile vor fi curate. Dacă mişcarea a fost făcută în acest sens are logică”, spune Horoi.

Executivul de la Agricola Bacău spune însă că fostul cabinet Ungureanu a lăsat o primă impresie bună. “Au fost foarte puţin timp în funcţie pentru a ne face o idee clară. Premierul a făcut însă o impresie bună”.

În acelaşi timp Horoi afirmă că lipsa creşterii economice nu este datorată în totalitate autorităţilor în condiţiile în care antreprenorii români au ţinut la sertar proiectele de investiţii în ultimii ani.

“Sunt nevoit să atrag atenţia încă odată că nu putem merge înainte, nu ne putem plânge că nu avem creştere economică dacă toţi tragem frâna de mână”

Guvernul condus de premierul Mihai Răzvan Ungureanu a fost demis astăzi în urma adoptării unei moţiunii de cenzură înaintată de opoziţie.
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO