Politică

Igaş: De săptămâna viitoare intrăm în acţiune pentru combaterea muncii la negru

Igaş: De săptămâna viitoare intrăm în acţiune pentru combaterea muncii la negru

Foto: Gabriel Petrescu/Mediafax

Autor: Mediafax

26.04.2011, 14:23 39

Ministrul Internelor, Traian Igaş, a declarat marţi, dupăîntâlnirea de la Ministerul Muncii, că până joi va fi "creionat" unplan de acţiune împreună cu Poliţia şi Jandarmeria pentrucombaterea muncii la negru, iar de săptămâna viitoare vor intra "înacţiune".

Igaş a spus că din 2 mai intră în vigoare şi noul Cod al Muncii,astfel că autorităţile încearcă să combată cât mai mult munca lanegru, pentru a aduce la suprafaţă şi acest sector care creeazămari probleme bugetului de stat.

El a precizat că sunt foarte multe firme care nu plătesccontribuţiile către bugetul de stat, dar în acelaşi timp şi ceicare muncesc la negru au de suferit.

"Vor fi făcute controale peste tot, în special acolo undeconstatăm că există muncă la negru. Deja se ştiu foarte binesectoarele unde practica este mai răspândită", a zis TraianIgaş.

Ministrul Administraţiei şi Internelor nu a precizat câţi banivor ajunge la bugetul de stat în urma eradicării acestui fenomen,spunând doar că ceea ce fac acum autorităţile "va fi o muncăresponsabilă care va avea eficienţă". Citiţi mai mult desprecontroalele pentru munca la negru pewww.mediafax.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO