Politică

Iliescu: Băsescu a pierdut pe toate planurile, se simte prudenţă în manifestările sale publice

Autor: Mediafax

11.06.2012, 16:26 429

Fostul şef de stat Ion Iliescu a declarat, luni, că preşedintele Traian Băsescu a pierdut pe toate planurile întrucât "partidul pe care l-a dirijat" a pierdut creditul cetăţenilor, el apreciind că se simte în comportamentul lui Băsescu prudenţă în toate manifestările publice.

Iliescu a opinat că e firesc ca preşedintele Traian Băsescu să se simtă izolat pe scena politică după rezultatul alegerilor locale.

Întrebat dacă a sesizat o schimbare de atitudine din partea lui Traian Băsescu şi dacă crede că preşedintele se simte cumva izolat pe scena politică şi încearcă să-şi modifice relaţiile cu noua putere, Iliescu a răspuns: "Probabil. E firesc".

"Adică a pierdut pe toate planurile. Partidul pe care l-a dirijat chiar şi din funcţia pe care o avea a pierdut creditul cetăţenilor şi se simte în tot comportamentul său această prudenţă în toate manifestările publice. E firesc", a adăugat Iliescu.

El a opinat că aprecierea lui Băsescu referitoare la rezultatul alegerilor arată faptul că preşedintele este afectat de scorul obţinut de PDL.

"E aprecierea proprie. Adică el consideră că e rău acest rezultat, dar putea fi şi mai rău, adică nici măcar atât să nu fi obţinut cât a obţinut PDL. Îl afectează pentru că el totdeauna a fost legat ombilical de partidul pe care l-a condus", a spus Iliescu.

Preşedintele Traian Băsescu a fost întrebat, luni dimineaţă, înainte de întâlnirea de la Cotroceni cu Prinţul Charles, cum comentează rezultatul alegerilor locale, el răspunzând, râzând: "Ferească Dumnezeu de mai rău!".

"Bună ziua. Aţi votat?", i-a întrebat şeful statului pe jurnalişti, înainte de a-l întâmpina pe Prinţul Charles.

Jurnaliştii au răspuns afirmativ, iar preşedintele a continuat râzând: "Buletinele la control."

Întrebat de jurnalişti dacă se aştepta la "asemenea rezultate", şeful statului a răspuns, râzând: "Ferească Dumnezeu de mai rău!".

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO