Politică

Iliescu: Decizia CC este o prostie. Curtea este la dispoziţia lui Băsescu, ce vrea aia îi dă

Iliescu: Decizia CC este o prostie. Curtea este la dispoziţia lui Băsescu, ce vrea aia îi dă

Autor: Cristian ANDREI

28.06.2012, 11:46 1797

Preşedintele de onoare al PSD, Ion Iliescu, a declarat, pentru "Gândul", că problema dintre preşedintele Traian Băsescu şi premierul Victor Ponta va fi rezolvată pe cale constituţională, iar suspendarea este o soluţie, Iliescu susţinând că decizia CC este "o prostie".

"Este o prostie decizia Curţii Constituţionale, nu există şef al statului. Din cei 27 de membri ai Consiliului European vedeţi dacă există alt preşedinte decât cel al Franţei şi preşedintele Ciprului care este şi prim-ministru. În rest sunt numai prim-miniştri pentru că agenda lor vizează activitatea guvernelor. Asta nu înţelege domnul Băsescu", a afirmat Illiescu.

Fostul preşedinte a spus că "nu este niciun secret" că preşedintele este favorizat de Curtea Constituţională.

"Este la dispoziţia preşedintelui, ce vrea preşedintele aia îi dă. Nu este o surpriză decizia Curţii Constituţionale. Curtea dă avize consultative, nu are drept de decizie. Avizele ei sunt întotdeauna favorabile preşedintelui. Preşedintele abordează neraţional această problemă, din păcate", a adăugat pentru "Gândul" social-democratul.

Ion Iliescu a precizat că problema se va rezolva pe cale constituţională, suspendarea preşedintelui Traian Băsescu fiind o soluţie. "Probabil nu există altă cale", a menţionat fostul preşedinte.

El a criticat modul în care s-a comportat preşedintele Băsescu.

"Acest preşedinte se aşează precum catârul pe picioarele din spate şi vrea neapărat să meargă el pentru că nu mai are treabă prin ţară, o să avem această imagine nefericită. Nu aţi văzut imaginile de la Bruxelles când se duce, cum se plimbă de unul singur că nu stă nimeni de vorbă cu el, că n-are interlocutor? Este încăpăţânarea lui care nu are niciun temei, nici legal, nici constituţional", a declarat Iliescu.

Potrivit acestuia, "preşedintele ne face de râs" şi a ţinut neapărat să "iasă cu spectacolul şi afară".

"Este trist că avem un asemenea preşedinte", a conchis Ion Iliescu.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO