Politică

INACO - Iniţiativa pentru Competitivitate: Firmele au nevoie de mai mult timp să-şi pregătească dosarele prin care solicită sprijin financiar din partea Uniunii Europene

INACO - Iniţiativa pentru Competitivitate: Firmele au...

Autor: Alexandra Cepăreanu

08.02.2018, 19:57 171

Firmele ar trebui să aibă la dispoziţie o perioadă mai lungă pentru pregătirea şi depunerea dosarelor care solicită sprijin financiar din partea Uniunii Europene, potrivit celei de-a doua ediţii a Ghidului de finanţare al companiilor româneşti, lansat de către INACO.

Organizaţia INACO susţine că este necesară mărirea perioadei de timp „de la momentul lansării liniilor de finanţare şi a condiţiilor de eligibilitate până la termenele pentru depunere efectivă”.

„De aceea, toate instituţiile româneşti şi factorii de decizie din ţară ar trebui să depună toate eforturile pentru mărirea perioadelor necesare pentru pregătirea şi depunerea dosarelor pentru finanţare”, scrie în Ghidul de finanţare al companiilor româneşti.

De asemenea, o altă problemă care necesită o rezolvare urgentă din punctul de vedere al organizaţiei non-profit, o reprezintă deschiderea liniei de finanţare prin Programul de Internaţionalizare al Companiilor Româneşti pentru anul 2018, care este derulat de Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comerţ şi Antreprenoriat.

Domeniile noi de afaceri care vor fi finanţate variază de la promovarea produselor agricole şi agroalimentare pe pieţele internaţionale, măsuri dedicate micilor fermieri, pescuit, afaceri maritime, eficieţă energetică, transfer tehnologic sau incubatoare de afaceri, până la susţinerea investiţiilor în competenţe profesionale, măsuri de optimizare ale ofertelor de studii, consultanţă în afaceri, fonduri de capital de risc europene şi finanţări publice româneşti.

INACO - Iniţiativa pentru Competitivitate este o organizaţie non-profit care adună experţi în domeniul economic şi caută soluţii care să ajute la creşterea nivelului de competitivitate economică a României. Finanţările puse la dispoziţie firmelor provin din donaţiile directe către INACO şi, de asemenea, de la Uniunea Europeană.

Organizaţia publică lunar Ghidul cu noile linii de finanţare care vor apărea, pentru a veni în sprijinul firmelor interesate de a fi competitive pe piaţa internă şi în afara graniţelor ţării.

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO