Politică

Începe lupta pentru denumirea judeţelor. Boc: Viitoarele judeţe pot fi denumite de către noile consilii judeţene. Aveţi propuneri?

Boc: Viitoarele judeţe mari pot fi denumite de către noile consilii judeţene, în iunie 2012

Autor: Mediafax

15.06.2011, 14:03 2807

Viitoarele judeţe mari, propuse prin reorganizareaadministrativă promovată de PDL, vor putea fi denumite de cătrenoile consilii judeţene, alese în urma alegerilor din luna iunie2012, a declarat, miercuri, premierul Emil Boc.

El a arătat, la postul public de radio, că viitoarele consiliijudeţene vor putea alege denumirea celor opt judeţe mari,operaţiune care doar să fie validată de la Bucureşti.

Secretarul general al PDL, deputatul Ioan Oltean, a spus,vineri, într-o conferinţă de presă, că formula pe care actualiiguvernanţi o propun este trecerea de la 41 de judeţe la opt, ceeace se înscrie în parametrii europeni şi răspunde şi cerinţelor deabsorbţie a fondurilor europene într-un ritm mult mai ridicat şi ovalorificare mult mai eficientă a acestora.

Întrebat care vor fi capitalele acestor opt judeţe, Oltean arăspuns că este vorba de Cluj-Napoca, Braşov, Timişoara, Craiova,Constanţa, Iaşi, Ploieşti şi Bucureşti.

Oltean a mai anunţat că Guvernul şi-ar putea asuma răspundereape actul normativ care vizează reorganizareaadministrativ-teritorială a României în opt judeţe, precizând că sedoreşte ca alegerile locale din 2012 să aibă loc în baza noiilegi.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO