Politică

Începe procesul lui Hosni Mubarak. Fostul preşedinte egiptean, judecat pentru corupţie şi crime, riscă pedeapsa cu moartea

Începe procesul lui Hosni Mubarak. Fostul preşedinte egiptean, judecat pentru corupţie şi crime, riscă pedeapsa cu moartea

Autor: Mediafax

03.08.2011, 09:35 255

Fostul preşedinte egiptean Hosni Mubarak,înlăturat de la putere în februarie în cursul "primăverii arabe",va fi judecat, începând de miercuri, sub acuzaţia decorupţie şi crime, riscând condamnarea la moarte.

Mai mult de 1.000 de poliţişti şi membri ai forţelor armate vorasigura securitatea în timpul procesului fostului preşedinteegiptean, la care au fost autorizate să participe aproape 600 depersoane, în principal avocaţi, familii ale victimelor şiziarişti.


Audierea de miercuri este programată să înceapă la ora locală 9.00(7.00 GMT), în amfiteatrul Academiei de poliţie dinCairo.


Avionul care urma să-l transfere pe fostul preşedinte de laSharm el-Sheikh la Cairo a ajuns de marţi seară înstaţiunea de la Marea Roşie, însă momentul transferului nu a fostanunţat oficial.


Pe banca acuzaţilor, Hosni Moubarak, în vârstă de83 de ani, va fi alături de fiii săi Alaa şi Gamal, de fostulministru de Interne Habib el-Adli şi de şase oficiali din domeniulsecurităţii. Omul de afaceri Hussein Salem, foarte apropiat deMubarak, va fi judecat în lipsă.


Cei 11 sunt acuzaţi că au deturnat milioane de dolari şi că ar fidat ordine care au condus la uciderea a 850 de persoane în timpulrevoltelor din ianuarie - februarie.


Transferul lui Hosni Mubarak la Cairo a fost una din principalelerevendicări ale manifestanţilor din Piaţa Tahrir, care au denunţatşi ritmul lent al procedurilor judiciare. Citiţi mai mult despreprocesul lui Hosni Mubarak pe www.mediafax.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO