Politică

Inspector şef din DSP Timiş, trimis în judecată pentru luare de mită

Inspector şef din DSP Timiş, trimis în judecată...

Autor: Departamentul Corespondenti

14.07.2016, 14:33 376

Potrivit unui comunicat transmis, joi, de DNA, procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie Serviciul Teritorial Timişoara au dispus trimiterea în judecată, în stare de arest la domiciliu, a lui Şerban Vlaicu, la data faptei delegat în funcţia de inspector şef al Serviciului de Control în Sănătatea Publică din cadrul Direcţiei de Sănătate Publică Judeţeană Timiş, acuzat de două infracţiuni de luare de mită.

Procurorii arată că Şerban Vlaicu a cerut, în iunie, de la administratorul unei societăţi comerciale suma de 400 euro şi mai multe produse alimentare (carne, produse din carne, peşte), pentru ca, în schimb, să renunţe la aplicarea vreunei sancţiuni ca urmare a unui control la care s-au constatat nereguli la firma denunţătorului.

Totodată, Şerban Vlaicu l-a asigurat pe omul de afaceri că îi va oferi pe viitor protecţie în ceea ce priveşte activitatea de inspecţie desfăşurată de DSP Timiş.

În acelaşi context, câteva zile mai târziu, inspectorul şef al Serviciului de Control în Sănătatea Publică din cadrul Direcţiei de Sănătate Publică Judeţeană Timiş a primit de la aceeaşi persoană suma de 1.800 lei, moment în care a fost prins în flagrant.

Anterior, în aceeaşi zi, Şerban Vlaicu a primit de la o altă persoană fructe şi legume în valoare de 59,42 lei, pentru a nu aplica sancţiuni contravenţionale pentru nerespectarea normelor legale privind registrul unic de control.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Timiş.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO