Politică

Ioan Rus nu mai vrea sa fie prefect

21.08.2003, 00:00 45



Fostul lider al PSD Alba, Ioan Rus, demis luni de conducerea partidului, si-a dat ieri demisia din functia de prefect al judetului si din functia detinuta in partid, respectiv din Consiliul National. Ioan Rus a ramas insa membru al PSD. Rus a precizat ca demisioneaza din cele doua functii pentru ca nu este de acord cu decizia Delegatiei Permanente a partidului, prin care a fost inlocuit de la conducerea filialei partidului, alaturi de presedintii PSD Caras-Severin, Constanta, Dolj si Galati, considerand-o o incalcare a statutului PSD.



"Am fost unul dintre membrii fondatori, am lucrat la statut si cred ca s-a incalcat acea componenta care se afla si in numele partidului, respectiv democratia", a spus Rus.



El sustine ca presedintele unei organizatii judetene poate fi demis doar de Conferinta Judeteana a partidului, potrivit statutului, si s-a declarat surprins de faptul ca "aceste prevederi statutare au fost incalcate si de anumiti colegi din partid care au lucrat si ei la acest statut si acum nu au grait".



Ioan Rus a spus ca intr-un partid care vrea democratie trebuie sa existe, in mod normal, o ancheta, iar celui acuzat trebuie sa i se dea sanse sa se apere. Astfel, in opinia lui Ioan Rus, inlocuirea sa de la conducerea filialei Alba "nu aduce un castig PSD", dimpotriva, crede ca organizatia locala va fi slabita. Rus a precizat ca a demisionat din functia de prefect din proprie initiativa, fara sa i se impuna, si ca isi va relua cariera de avocat.



Referitor la succesorul sau, presedintele interimar al PSD Alba, senatorul Cornel Filipescu, Rus a spus ca a avut cu el "relatii colegiale si prietenesti" "Ii reprosez doar ca nu ar fi trebuit sa accepte aceasta functie daca ar fi fost un om care respecta statutul partidului", a spus Rus.



Ioan Rus, fostul presedinte al filialei PSD Alba, este de profesie avocat. El s-a aflat in fruntea filialei judetene a partidului timp de aprope 11 ani, insa Delegatia Permanenta a PSD a decis, luni, inlocuirea sa de la conducerea filialei partidului, alaturi de presedintii PSD Caras-Severin, Constanta, Dolj si Galati, pentru "a dinamiza" activitatea din aceste organizatii, a declarat presedintele PSD, Adrian Nastase.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO