Politică

Iohannis a promulgat legea de abilitare a Guvernului de a emite ordonanţe pe perioada vacanţei

Iohannis a promulgat legea de abilitare a Guvernului de a...

Autor: Mediafax

06.07.2016, 16:30 147

Camera Deputaţilor a adoptat, în urmă cu 2 săptămâni, acesta act normativ cu modificări substanţiale, după ce Senatul a respins în premieră proiectul de lege venit de la Guvern.

Proiectul a fost votat de toţi cei 219 deputaţi prezenţi la sesiunea de vot final.

Comisia juridică a Camerei Deputaţilor aprobase proiectul cu 64 de amendamente, printre modificări fiind limitarea domeniilor în care guvernul va putea emite ordonanţe pe perioada vacanţei parlamentare, astfel încât Cabinetul Cioloş nu va putea face niciuin fel de modificări în justiţie, cultură şi administrarea protocolului de stat.

În schimb, Guvernul va putea emite ordonanţe privind rectificarea bugetară pe 2016, privind completarea OUG 40/2015 privind gestionarea financiară a fondurilor europene pentru perioada 2014-2020.

De asemenea, Cabinetul Cioloş va putea emite ordonanţe pentru unele măsuri de reorganizare a CNADNR, înfiinţarea Companiei Naţionale de Investiţii Rutiere, precum şi unele măsuri în ceea ce priveşte transporturile.

În domeniul Sănătăţii , Guvernul va putea emite ordonanţe doar pentru acordarea de servicii medicale unor categorii de persoane.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO