Politică

Iohannis: Am convingerea că în scurt timp vom face paşi semnificativi pentru a intra în Schengen

Autor: Valentina Postelnicu

09.05.2015, 15:36 131

Preşedintele a spus în discursul susţinut la Palatul Cotroceni că, recent, s-a sărbătorit împlinirea a 10 ani de la semnarea Tratatului de aderare a României şi Bulgariei la Uniunea Europeană, un moment deosebit pentru toţi românii, acum cetăţeni europeni cu drepturi depline.

”România este, astăzi, nu doar un stat profund ataşat valorilor care definesc Uniunea Europeană şi un puternic susţinător al adâncirii procesului de integrare europeană, România este o sursă de stabilitate şi democraţie într-o regiune complicată, un partener angajat în susţinerea statului de drept, în apărarea libertăţii fundamentale şi în promovarea economiei de piaţă. După mai mult de 8 ani de la momentul aderării putem afirma că am pornit pe un drum ireversibil şi am parcurs etape importante. Dar procesul de integrare nu este încă finalizat. Am convingerea că, în scurt timp, vom face paşi semnificativi pentru a deveni membri ai Spaţiului Schengen”, a afirmat Klaus Iohannis.

Şeful statului a mai menţionat că adoptarea monedei unice euro reprezintă, fără îndoială, cel mai important proiect de ţară după aderarea României la Uniunea Europeană.

”Aderarea la zona euro impune, însă, o pregătire serioasă şi un efort susţinut şi bine coordonat în următorii ani din partea tuturor actorilor relevanţi - politici, guvernamentali, bancari. Sunt convins că, în acest fel, vom putea să îndeplinim acest angajament şi să răspundem aşteptărilor pe care românii le au. În final, doresc să urez cetăţenilor români şi tuturor cetăţenilor europeni, la mulţi ani! La mulţi ani, Europa”, a spus preşedintele, la finalul discursului de la Palatul Cotroceni.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO