• Leu / EUR4.9429
  • Leu / GBP5.8083
  • Leu / USD4.6098
Politică

Iohannis către noul ministru: Aveţi şansa să corectaţi problemele sistemice din sănătate

Iohannis către noul ministru: Aveţi şansa să corectaţi problemele sistemice din sănătate

Autor: Ana Maria Lazăr

20.05.2016, 14:34 100

Şeful statului a subliniat că independenţa politică îi dă o libertate suplimentară, având în vedere că miniştrii politici s-au temut de propriul partid şi mai puţin de opinia publică.

''Este cumva paradoxal că acest Guvern, care a preluat un mandat foarte limitat trebuie să se lupte rând pe rând cu probleme care sunt majoritatea vechi. Chit că există unele tendinţe în spaţiul public de a arunca problemele în acest Guvern, eu cred că e şi e un lucru rău aici, şi un lucru bun. Un lucru rău este că se fac vinovaţi oameni care, de fapt, nu au avut vina decât că au fost suficient de curajoşi încât să intre în acest mandat scurt. Pe de altă parte, chiar aveţi şansa să corectaţi lucrurile. Cu siguranţă, nu veţi corecta toate lucrurile, nu veţi rezolva toate problemele, dar această independenţă politică vă dă o libertate surprinzătoare în a intra şi a rezolva probleme sistemice pe care nu le-au rezolvat alţii, fiindcă le-a fost frică, de obicei, de propriul partid, câteodată şi de Opoziţie, foarte rar de opinia publică'', a spus Iohannis.

El l-a felicitat pe Voiculescu ''pentru preluarea cu mult curaj a acestui mandat''.

''Dumneavoastră sunteţi cunoscut multora prin faptul ca v-aţi implicat la un moment într-o chestiune al sistemului de sănătate din România când mulţi îşi pierduseră speranţele. Aţi reuşit atunci să rezolvaţi o problemă extrem de complicată, cu citostaticele, aţi redat multor bolnavi speranţa, dar, cel mai important lucru, aţi redat speranţă celor care au fost convinşi tot timpul, dar n-au văzut cum se poate corecta sistemul. Acum, aveţi şansa să vă implicaţi din poziţia de ministru şi să corectaţi problemele sistemice din sănătate. (...) Iar, în continuare, veţi avea toată libertatea şi tot sprijinul meu să veniţi cu politici publice în acest caz specific, în domeniul sănătăţii, care vin să îmbunătăţească net sistemul, în fond pentru singurul scop pentru care merită, ca acest sistem să funcţioneze pentru oameni, ca expresia Pacientul în centrul sistemului de sănătate să nu fie un slogan, ci o realitate'', a afirmat şeful statului.

La ceremonia de depunere a jurământului au participat membrii Guvernului şi preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea.

AFACERI DE LA ZERO
Principalele valute BNR - vineri, 13:15
EUR
USD
GBP
CHF
Azi: 4.9429
Diferență: 0,0121
Ieri: 4.9423
Azi: 4.6098
Diferență: -0,2078
Ieri: 4.6194
Azi: 5.8083
Diferență: -0,1942
Ieri: 5.8196
Azi: 4.8066
Diferență: -0,0852
Ieri: 4.8107