Politică

Iohannis, către noul preşedinte austriac: Sunt convins că vom intensifica cooperarea noastră

Iohannis, către noul preşedinte austriac: Sunt convins...

Autor: Indira Crasnea

05.12.2016, 12:33 122

"România şi Austria sunt legate printr-o îndelungată şi apropiată relaţie de prietenie, care are ca fundament parteneriatul în cadrul Uniunii Europene şi o strânsă cooperare economică. Plecând de la aceste premise, sunt convins că vom putea aprofunda şi intensifica cooperarea noastră politică şi economică. Contextul internaţional şi european este marcat de numeroase provocări la adresa stabilităţii şi consolidării Uniunii Europene. Întărirea Uniunii Europene, în interesul cetăţenilor noştri şi pe baza principiilor democraţiei liberale, statului de drept, drepturilor omului, toleranţei şi nediscriminării, reprezintă obiective comune majore. Sunt încrezător că împreună vom putea găsi cele mai bune soluţii care să asigure viitorul proiectului comun european", se spune în mesajul prezidenţial.

Candidatul independent Alexander Van der Bellen se clasează pe primul loc în urma celui de-al doilea tur al alegerilor prezidenţiale din Austria, cu 53,6% din voturi, în timp ce Norbert Hofer, candidatul de extremă-dreaptă, are 46,4%,conform unui exit-poll realizat de institutul de cercetare SORA.

Într-un mesaj pe Facebook, Hofer s-a declarat "infinit de trist" şi l-a felicitat pe contracandidatul lui pentru victoria obţinută.

Poziţia de preşedinte în Austria este simbolică, fără puteri executive.

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO