Politică

Iohannis: Eu voi decide pe cine voi desemna premier. Partidele s-au poziţionat pentru negocieri

Iohannis: Eu voi decide pe cine voi desemna premier....

Autor: Gabriel Pecheanu

16.12.2016, 15:56 246

”Asta vă voi spune la momentul potrivit, când voi decide eu pe cine voi desemna prim-ministru”, a spus Klaus Iohannis când a fost întrebat dacă vede posibil un alt guvern în afară de unul format din PSD şi ALDE.

De asemenea, el a spus că declaraţiile liderilor politici din această perioadă denotă o poziţionare a acestora în perspectiva negocierilor.

”În această perioadă fac multe, multe declaraţii (ale liderilor partidelor - n.r.). Toată lumea se poziţionează pentru negocieri. Atunci este bine să privim declaraţiile cu calm şi să aşteptăm proba, proba fiind votul de învestitură”, a apreciat şeful statului.

În opinia lui, vehicularea scenariului alegerilor anticipate este prematură.

”Cred că ne grăbim un pic cu aceste scenarii. Haideţi să-i lăsăm pe cei din partide să vină la consultări, să spună cum îşi imaginează ei formarea guvernului, pe urmă să desemneze pe cineva şi pe urmă să-l voteze Parlamentul şi apoi vedem mai departe”, a punctat Iohannis.

Potrivit lui Iohannis, consultările, chiar în condiţiile în care social democraţii susţin că nu sunt dispuşi să îi prezinte eventual o listă cu posibil premieri, se vor desfăşura ”cu calm, cu argumente, fără niciun fel de probleme”.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO