Politică

Iohannis: Exemplul de comportament şi loialitate o aşază pe Regina Ana între simbolurile României

Iohannis: Exemplul de comportament şi loialitate o aşază pe Regina Ana între simbolurile României

Autor: Ana-Maria Lazăr

10.08.2016, 11:21 90

"Compasiunea şi regretul meu profund pentru dispariţia majestăţii sale Regina Ana a României. Simplitatea şi căldura umană a Reginei Ana, precum şi exemplul personal de comportament şi loialitate o aşază între simbolurile României contemporane. În aceste momente de adâncă tristeţe, transmit condoleanţele mele întregii familii regale. Dumnezeu s-o odihnească în pace!", este mesajul preşedintelui în cartea de condoleanţe.

De asemenea, şeful statului a depus o coroană de flori pe platoul din faţa Castelului Peleş şi a aprins o lumânare, iar apoi, întâmpinat de Principesa Moştenitoare Margareta şi de Principele Radu, a intrat în castel.

Premierul Dacian Cioloş este aşteptat la Castelul Peleş să îşi prezinte mesajul de condoleanţe tot miercuri la ora 15.00.

Sicriul cu trupul neînsufleţit al Reginei Ana a fost depus, marţi după-amiază, în Holul de Onoare al Castelului Peleş din Sinaia şi va rămâne aici până miercuri, la ora 18.30, când va fi transportat la Sala Tronului din Palatul Regal din Capitală. Toate evenimentele de la Peleş au caracter privat, publicul şi presa neavând acces în Holul de Onoare pe durata şederii sicriului la Domeniul Regal Sinaia.

AFACERI DE LA ZERO