Politică

Iohannis îl sfătuieşte pe Dragnea să plece: „Din capul locului persoane care au fost condamnate sau cercetate penal nu trebuie să fie în conducerea statului. Punct"

Iohannis îl sfătuieşte pe Dragnea să plece: „Din...

Autor: Andreea Traicu, Mediafax

17.11.2017, 10:53 153

Preşedintele României, Klaus Iohannis, a declarat, vineri, în Suedia, întrebat fiind despre noul dosar care îl vizează pe Liviu Dragnea, că persoanele condamnate sau cercetate penal nu ar trebui să fie în aparatul de conducere al statului.

"Eu m-am exprimat de foarte multă vreme Din capul locului, persoanele care au fost condamnate sau cercetate penal nu trebuie să fie în conducerea statului, punct", a declarat Klaus Iohannis, în Suedia, fiind întrebat cum comentează faptul că preşedintele Camerei Deputaţilor este cercetat într-un nou dosar.

DNA a anunţat luni că Liviu Dragnea este urmărit penal pentru constituirea unui grup infracţional, abuz în serviciu şi infracţiuni privind deturnarea de fonduri europene, în legătură cu favorizarea Tel Drum în privinţa acordării de contracte.

Dosarul a fost deschis ca urmare a unui sesizări a OLAF (Oficiul european antifraudă), transmisă procurorilor pe 30 septembrie 2016, privind suspiciuni de obţinere nelegală pentru lucrări de reabilitare de drumuri judeţene a unor fonduri europene.

Preşedintele Klaus Iohannis participă, vineri, la Summitul social privind promovarea locurilor de muncă echitabile şi a creşterii economice în Uniunea Europeană, la Göteborg, în Suedia, unde va discuta despre importanţa educaţiei pentru îndeplinirea cerinţelor de pe piaţa muncii.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO