Politică

Iohannis încearcă să acopere realizările PSD, creşterile de salarii şi pensii, creşterea economică! Un europarlamentar pune tunurile pe preşedinte

Iohannis încearcă să acopere realizările PSD,...

Autor: Mediafax

11.08.2018, 16:32 366
Eurodeputatul PSD, Gabriela Zoană, a afirmat că preşedintele Klaus Iohannis se foloseşte de atacuri politice la adresa social-democraţilor pentru a acoperi mediatic realizările PSD, cum ar fi creşterile de salarii şi pensii şi creşterea economică.

"Supărat probabil după anunţul rectificării bugetare pozitive, dovadă a bunului mers al economiei, preşedintele Iohannis a decis să recurgă la atacuri politice care se încadrează în binecunoscutul stil al opoziţiei, atacuri care doresc să acopere mediatic creşterea economică şi creşterile de salarii şi pensii. Dincolo de faptul că mi se pare ireal şi iraţional, să folosesc exprimarea domnului Iohannis din această zi, ca preşedintele să participe la şedinţele PNL şi să se erijeze în liderul opoziţiei din România, observ un anumit tipar comportamental care îl descalifică pe preşedinte ca om politic:", a declarat, sâmbătă, europarlamentarul PSD, Gabriela Zoană, într-un comunicat de presă remis MEDIAFAX.

Aceasta face o trecere în revistă a acţiunilor şefului statului, reamintind de numeroasele sesizări la CCR asupra legilor iniţiatite de PSD. În opinia europarlamentatului PSD, Gabriela Zoană, este "de-a dreptul hilar" faptul că Iohannis a sesizat Curtea Constituţională în legătură cu existenţa unui conflict juridic între premier şi preşedinte, după ce Viorica Dăncilă a emis un decret prin care şi-a delegat atribuţiile la şefia Guvernului pe perioadă concediului.

"Faptul că Iohannis a ajuns să sesizeze conflicte de constituţionalitate la orice lege pe care o iniţiază PSD este una, dar să facă o sesizare la Curtea Constituţională pentru că premierul ţării şi-a luat concediu de odihnă şi nu s-ar fi adresat preşedintelui României pentru a-i da voie, este de-a dreptul hilar. În opinia mea, preşedintele Iohannis avea două motive pentru a NU sesiza CCR, în ceea ce priveşte plecarea doamnei premier, Viorica Dăncilă, în concediu: primul priveşte atribuţiile prezidenţiale şi buna conlucrare între instituţiile statului – faptul că premierul României pleacă în concediu de odihnă şi îşi deleagă atribuţiile fără să ceară opinia preşedintelui nu constituie un motiv de sesizare a Curţii Constituţionale, o instituţie care numai despre concedii de odihnă nu se pronunţase în ultima vreme. În plus, domnul Iohannis a mai trecut prin două situaţii similare în trecut şi nu a fost deranjat de faptul că foştii premieri plecaseră în concediu fără să se fi emis un decret prezidenţial pentru desemnarea înlocuitorilor", a completat Zoană.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO