Politică

Iohannis îşi exprimă speranţa că ordinea publică va fi restabilită în cel mai scurt timp în Turcia

Iohannis îşi exprimă speranţa că ordinea publică va...

Autor: Departamentul Politic

16.07.2016, 09:32 2888

''Preşedintele României a fost şi este în contact permanent cu instituţiile române competente cu privire la situaţia din Turcia încă de la începutul evenimentelor. Turcia este un partener strategic al României şi aliat în cadrul NATO, iar stabilitatea ţării, pe baza respectării democraţiei şi instituţiilor democratic alese de poporul turc, este importantă pentru securitatea regională, europeană şi internaţională. Preşedintele Klaus Iohannis îşi exprimă speranţa că ordinea publică va fi restabilită în cel mai scurt timp'', a informat Administraţia Prezidenţială prin intermediul unui comunicat de presă.

Şeful statului a dat asigurări că misiunea diplomatică şi oficiile consulare ale României din Turcia sunt pregătite să acorde toată asistenţa necesară, în caz de nevoie, cetăţenilor români aflaţi în Turcia.

Tentativa de lovitură de stat din Turcia pare să fi eşuat sâmbătă dmineaţă, în contextul în care mii de oameni au ieşit pe străzi pentru a susţine Administraţia Recep Tayyip Erdogan, care pretinde că deţine controlul "în mare parte".

Noul portavion de 13 miliarde de dolari al marinei americane. Este cea mai mare şi cea mai scumpă navă de război din lume

Cele şase alimente pe care trebuie să le evitaţi cu orice preţ

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO