• Leu / EUR4.8849
  • Leu / GBP5.8119
  • Leu / USD4.8018
Politică

Iohannis, mesaj pentru SRI: rolul serviciului este esenţial, să acţionaţi preventiv şi eficient

Iohannis, mesaj pentru SRI: rolul serviciului este esenţial, să acţionaţi preventiv şi eficient

Autor: Petru Mazilu

26.03.2022, 10:41 59

Preşedintele României, Klaus Iohannis, a transmis un mesaj cu ocazia Zilei Serviciului Român de Informaţii. Rolul SRI este unul esenţial în ansamblul sistemului naţional de securitate, va trebui să acţionaţi preventiv şi eficient, a spus preşedintele.

Preşedintele României, Klaus Iohannis, a transmis sâmbătă, un mesaj cu prilejul Zilei Serviciului Român de Informaţii.

„Ziua Serviciului Român de Informaţii ne oferă prilejul de a sublinia rolul esenţial al acestei instituţii în protejarea valorilor democratice şi promovarea intereselor naţionale ale României şi ale aliaţilor săi, în realizarea securităţii naţionale, în asigurarea respectării drepturilor şi libertăţilor cetăţenilor şi apărarea statului de drept. Reputaţia de care vă bucuraţi astăzi în rândul partenerilor, colaboratorilor şi beneficiarilor este rezultatul unui management eficient şi al profesionalismului celor care lucrează în cadrul Serviciului Român de Informaţii”, scrie în mesajul lui Klaus Iohannis.

În mesaj se vorbeşte despre pandemia de COVID 19.

„Pandemia de COVID-19 a schimbat pentru multe instituţii din ţara noastră ordinea priorităţilor şi a direcţiilor de acţiune, impunând, totodată, un ritm de reacţie mai alert. În acest context dificil, Serviciul Român de Informaţii şi-a îndeplinit rolul constituţional şi legal la înalte niveluri de performanţă. Mai mult, dumneavoastră, cei care lucraţi în cadrul SRI, aţi obţinut rezultate remarcabile şi aţi reuşit să gestionaţi situaţii noi şi foarte complexe generate de pandemie. Contribuţiile aduse s-au dovedit foarte importante pentru obiectivul statului român de a proteja şi salva cât mai multe vieţi, limitând, pe cât posibil, răspândirea acestei boli necruţătoare”, mai scrie în mesajul şefului statului.

De asemenea, Klaus Iohannis s-a referit la războiul din Ucraina.

„Agresiunea militară ilegală a Federaţiei Ruse împotriva Ucrainei ne obligă să ne concentrăm eforturile asupra noii crize din vecinătatea noastră şi, în mod evident, asupra diminuării riscurilor la adresa securităţii naţionale generate de aceasta. Dumneavoastră vă revine responsabilitatea de a contribui, potrivit competenţelor legale, la eforturile de asigurare a securităţii cibernetice a României, precum şi la apărarea intereselor economice, urmărind cu prioritate, în actualul context, posibilele riscuri la adresa securităţii energetice şi a celei alimentare. La acestea se adaugă fenomenul migraţiei ilegale, terorismul internaţional, dar şi fenomenele generate de ameninţările de mediu”, precizează Iohannis.

Rolul Serviciului Român de Informaţii este unul esenţial în ansamblul sistemului naţional de securitate, va trebui să acţionaţi preventiv şi eficient, ca şi până acum, într-un mediu de securitate din ce în ce mai impredictibil pentru a vă îndeplini cu succes misiunile, este concluzia preşedintelui României.

AFACERI DE LA ZERO
Principalele valute BNR - ieri, 13:15
EUR
USD
GBP
CHF
Azi: 4.8849
Diferență: 0,0369
Ieri: 4.8831
Azi: 4.8018
Diferență: -0,328
Ieri: 4.8176
Azi: 5.8119
Diferență: 0,3159
Ieri: 5.7936
Azi: 5.0503
Diferență: -0,3984
Ieri: 5.0705