Politică

Iohannis şi PNL au decis: guvern fără USR, susţinut de PSD şi condus de un militar

Iohannis şi PNL au decis: guvern fără USR, susţinut...

Autor: Iulian Anghel

22.10.2021, 00:07 310

PNL şi preşedintele Klaus Iohannis au decis că este mai bine să meargă în Parlament, pentru votul de învestitură, cu un guvern minoritar (PNL-UDMR), decât să refacă coaliţia PNL-USR-UDMR.

Ministrul apărării Nicolae Ciucă (54 de ani), desem­nat să formeze guvernul, este un fidel al şefului statului care va avea, prin el, un control sporit asupra viitorului guvern. Cărţile sunt pe masă, dar nu întoarse cu faţa în sus. Însă, din informaţiile care circulau ieri pe holurile Parlamentului, PSD va primi şefia Camerei  Deputaţilor, iar premierul demis Florin Cîţu şefia Senatului.

În schimbul privilegiilor pe care le aşteaptă de la acest montaj, dezavuat de PNL până mai acum câteva zile, parla­mentarii PSD vor susţine, în Legislativ, guvernul minoritar.

PSD nu a dezminţit informaţiile, dimpotrivă, Marcel Ciolacu, şeful social-democraţilor, i-a invitat pe liberali să vină să discute la sediul partidului său din Kisellef 10.

Nicolae Ciucă este militar de carieră, fost şef al Statului Major al Armatei, cea mai înaltă  funcţie din Armata Română. A luptat în Irak, Afganistan şi Bosnia. A fost comandantul „Scorpionilor Roşii“ în Afganistan şi în Irak.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO