Politică

Iohannis: Voi convoca o nouă rundă de consultări. La sfârşitul săptămânii, posibilă concluzie

Iohannis: Voi convoca o nouă rundă de consultări. La...

Autor: Roxana Preda

06.11.2015, 15:48 933

Reprezentantul Expert Forum, Sorin Ioniţă, a declarat vineri, la finalul consultărilor preşedintelui Klaus Iohannis cu societatea civilă, că l-a invitat pe preşedinte în piaţă şi acesta a fost de acord..

Sorin Ioniţă a spus că nu se ştie încă când va veni şeful statului să discute cu manifestanţii.

Şi Liviu Mihaiu a spus că "preşedintele va veni în piaţă, dar nu se ştie unde şi când, din motive lesne de înţeles". De asemenea, el a mai spus că preşedintele i-a invitat pe reprezentanţii societăţii civile să se implice, să facă parte din partide politice, nu din actualele formaţiuni, ci din partide noi.

Preşedintele Klaus Iohannis s-a consultat vineri, la Palatul Cotroceni, cu 20 de reprezentanţi ai organizaţiilor neguvernamentale şi ai protestatarilor, urmând să facă declaraţii de presă.

”O singură rundă de consultări de data aceasta nu este suficientă pentru că situaţia este specială, nu este nici pe departe suficient un nume, acesta este un lucru relativ simplu. Ceea ce vrem este să ne înţelegem asupra unei abordări. Concluzia mea este că majoritatea liderilor politici sunt dispuşi să discute despre alegeri anticipate, sunt dispuşi să discute despre un guvern tehnocrat. Aproape nimeni nu este dispus să discute despre un guvern politic. Este o noutate. De aceea niciun partid nu a venit cu un nume de prim-ministru”, a declarat Iohannis.

El a mai spus că pentru începutul săptămânii viitoare va convoca o nouă rundă de consultări cu partidele.

”Este posibil ca la sfârşitul săptămânii viitoare să avem o concluzie”, a adăugat şeful statului.

El a făcut aceste declaraţii la finalul consultărilor cu reprezentanţii societăţii civile.

Delegaţia care a intrat la consultări cu Klaus Iohannis a fost formată din 20 de membri ai societăţii civile, ONG-uri, precum şi reprezentanţi ai protestatarilor din Piaţa Universităţii:.Sorin Ioniţă (Expert Forum), Elena Calistru (Funky Citizens), Nicuşor Dan ( Asociaţa Salvaţi Buucreştiul), Mihai Dragoş (Consiliul Tineretului din România), Ionuţ Sibian (Fundaţia pentru Dezvoltarea Societăţii) Cristina Guseth (Freedom House), Liviu Mihaiu (Salvaţi Dunărea şi Delta), Ema Stoica (studentă la Facultatea de Jurnalism), Adrian Despot, Tudor Benga (OKIAN), Alexandru Bindar ( Uniunea Studenţilor din România), Cătălin Drulă (Ascoiaţia Pro Infrastructura), Edmond Niculuşcă (Asociaţia pentru Cultură, Educaţie şi Normalitate), Horia Oniţă (Consiliul Naţional al Elevilor), Claudia Postelnicescu (Iniţiativa România), Ştefan Dărăbuş (HHC România), Andrei Cornea (GSD), Clara Matei (Asociaţia Medicilor Rezidenţi din România), Dragoş Slavescu, medic, Octavian Berceanu.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO