Politică

Iohannis: Vrem ca schimburile comerciale dintre Turcia şi România să ajungă la 10 miliarde de dolari

Iohannis: Vrem ca schimburile comerciale dintre Turcia...

Autor: Ana Maria Lazăr

23.03.2016, 19:30 223

"Turcia este primul partener comercial al României din afara Uniunii Europene şi al 5-lea partener la nivel global. Obiectivul nostru comun este ca în anii următori să atingem ţinta de 10 miliarde dolari anual ca nivel al schimburilor comerciale. Am discutat despre modalităţile în care putem avansa diferite proiecte şi în care putem creşte accesul investitorilor pe ambele pieţe", a declarat Iohannis, la Ankara.

Preşedintele a mai spus că în plan economic deja există o colaborare de succes, dar că intenţia este ca aceasta să fie extinsă atât din punctul de vedere al schimburilor comerciale, cât şi al investiţiilor.

"Am toată convingerea că astăzi am făcut paşi importanţi în vederea consolidării şi extinderii Parteneriatului Strategic dintre România şi Turcia. Cred că acest dialog direct susţinut, la cel mai înalt nivel, este dovada limpede a faptului că avem obiective şi interese comune", a spus şeful statului.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO