Politică

Ionel Arsene, fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Neamţ, a fost pus în libertate de Curtea de Apel Bacău. Decizia e definitivă

Ionel Arsene, fostul preşedinte al Consiliului Judeţean...

Autor: Ciprian Nedelcu, Mediafax

28.02.2018, 16:18 168

Ionel Arsene, fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Neamţ, a fost pus în libertate, miercuri, de magistraţii Curţii de Apel Bacău, care au decis ca politicianul să fie eliberat „de îndată” şi cercetat sub control judiciar. Decizia e definitivă, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Curtea de Apel Bacău a decis, miercuri, ca Ionel Arsene să fie pus în libertate „de îndată”, urmând ca acesta să fie cercetat sub control judiciar, măsură luată pentru 60 de zile.
În perioada controlului judiciar, Ionel Arsene nu are voie să desfăşoare activităţi politice, potrivit deciziei magistraţilor.

Decizia Curţii de Apel Bacău este definitivă.

Arsene a contestat, săptămâna trecută, decizia judecătorilor Tribunalului Neamţ, care au respins cererea sa de schimbare a măsurii arestului preventiv, iar Curtea de Apel Bacău a decis, miercuri, să îi dea dreptate.

Tot Curtea de Apel Bacău a decis, la sfârşitul lunii ianuarie, admiterea contestaţiei procurorilor DNA, dispunând arestarea preventivă a preşedintelui Consiliului Judeţean Neamţ, Ionel Arsene, pentru 30 de zile, acesta fiind acuzat de trafic de influenţă.

Instanţa de fond a decis iniţial plasarea lui Ionel Arsene sub control judiciar, însă DNA a contestat măsura, iar Curtea de Apel Bacău a dispus arestarea preventivă.

Arsene este acuzat că, în 2013, ar fi primit o sută de mii de euro de la Gheorghe Ştefan pentru a interveni pe lângă şeful ANI de la acel moment, Horia Georgescu, astfel încât Culiţă Tărâţă, în acea perioadă preşedinte al CJ Neamţ, să fie declarat incompatibil.

Intervenţia nu şi-a atins scopul, iar după ce a fost condamnat în Microsoft, Gheorghe Ştefan i-a cerut lui Arsene, prin intermediul unui bilet înmânat de fiul său.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO