Politică

Ironia unei condamnări: Dan Voiculescu a scris prima carte despre privatizare după 1990 - “Din experienţa mondială în privatizarea întreprinderilor de stat”. Astăzi a fost condamnat tocmai pentru o privatizare frauduloasă

Ironia unei condamnări: Dan Voiculescu a scris prima...

Autor: Luciana Georgescu

08.08.2014, 16:11 925

Dan Voiculescu a scris 13 cărţi de afaceri, una dintre ele apărută, în 1990, fiind chiar “Din experienţa mondială în privatizarea întreprinderilor de stat”, care este prezentată pe siteul elefant.ro ca “un ghid practic şi util pentru orice începator şi nu numai,  în domeniul managementului”.

Privatizarea este o problemă “complexă”, pe plan mondial fiind numeroase “scenarii imaginate şi aplicate, nu de puţine ori însoţite de sacrificii imense sau soldate cu eşecuri regretabile”.

Dan Voiculescu a mai scris cărţi despre tranzacţii internaţionale, despre competitivitate şi despre comerţul exterior al României. “Industrializare şi comerţ internaţionale”, “Tranzacţii comerciale internaţionale” şi “Analiza de competitivitate a economiei româneşti” sunt doar câteva dintre titlurile care îi poartă numele.

În plus, Voiculescu a redactat prima carte de leasing publicată înainte de 1990, o lucrare “cuprinzând atât istoricul acestui concept cât şi tehnica operaţiunii, calculul rentabilităţii şi modalităţile de utilizare ale leasing-ului în activitatea de comerţ exterior”, potrivit elefant.ro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO