Politică

Kelemen Hunor, UDMR: Totul este o tradare

Autor: Iulian Anghel

27.04.2012, 12:38 1526

"Totul este o tradare. Si trecerea dintr-o parte si trecerea in alta", asa rezuma seful UDMR Kelemen Hunor situatia destul de rar intalnita, anume ca un guvern sa cada cu ajutorul votului traseistilor, fosti alesi ai puterii. UDMR nu va participa la o o eventuala guvernare USL, pentru ca, atunci cand a fost in tabara puterii a factt-o alaturi de guvernele de centru-dreapta, spune Hunor.

Doar putini dintre parlamentarii UDMR sunt in sala de plen. De altminteri, maximum 30 de parlamentari ai puterii sunt in sala. Situatia poate fi explicata in felul urmator: in cazul motiunilor, cvorumul de sedinta trebuie asigurat de opozitie nu de putere, precum in cazul dezbaterii legilor.Motinuea trece cu votul a 231 de parlamentari, indiferent de unde vin voturile. De aceea opozitia si-a mobilizat toti parlamentarii, iar cei de la putere lipsesc. Este un dispret pentru Guvern, spune opozitia. Dar calculele politice nu tin seama de aspecte morale, sunt calcule elementare pur si simplu.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO