Politică

Klaus Iohannis avertizează: O ordonanţă privind graţierea şi amnistia ar arunca România într-o criză politică fără precedent

Klaus Iohannis avertizează: O ordonanţă privind...

Autor: Gabriel Pecheanu

29.11.2018, 17:26 51

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, joi, că o eventuală ordonanţă de urgenţă a guvernului privind amnistia şi graţierea ar declanşa ”o criză politică fără precedent”” şi a făcut apel la politicienii din PSD ca să împiedice adoptarea unui astfel de demers.

”Graţierea şi amnistia au fost deja tema unei ordonanţe de urgenţă la începutul anului 2017 şi a dus la manifestări foarte ample din partea românilor, care nu-şi doresc aşa ceva. Ordonanţa 13, la vremea respectivă, a fost retrasă. Însă există în continuare semnale că în PSD nu s-a abandonat această idee, chiar unii politicieni din PSD vehiculează aceste idei în spţiul public. O astfel de ordonanţă care priveşte amnistia şi graţierea ubnor politicieni, până la urmă, ar fi o catastrofă pentru România. Adoptarea unei astfel de ordonanţe ar declanşa o criză politică fără precedent în România”, a declarat Klaus Iohannis.

El a făcut un apel la politicienii din PSD ”care sunt lucizi ca să întreprindă orice consideră ei ca o astfel de ordonanţă să iasă din discuţie şi să nu fie aprobată în guvern”.

”Momentan altceva decât unele declaraţii ale unor politicieni nu avem, dar eu rămân conectat şi voi face tot ce se poate face din poziţia de preşedinte pentru a nu se ajunge la o nouă situaţie de acest tip”, a mai spus preşedintele Iohannis.

De asemenea, Klaus Iohannis a fost întrebat despre situaţia persoanelor condamnate în baza probelor obţinute în urma protocoalelor dintre SRI şi instituţiile judiciare.

”Aceste chestiuni sunt de competenţa instanţelor judecătoreşti şi cu siguranţă acolo ele se vor rezolva”, a conchis şeful statului.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO