Politică

Klaus Iohannis avertizează: PSD va încerca să boicoteze referendumul. O să spună că sunt probleme tehnice

Klaus Iohannis avertizează: PSD va încerca să...

Autor: Diana Grigore

25.04.2019, 19:19 415

Klaus Iohannis a subliniat, joi, că PSD va încerca să boicoteze referendumul din 26 mai, şeful statului menţionând că importantă este doar prezenţa la vot şi că doar după ce românii vor spune că nu sunt de acord cu social democraţii, va exista „un mandat” cu care să se acţioneze împotriva lor.

„Românii au posibilitatea să dea un semnal pe două direcţii. El e consultativ (referendumul, n.r.), dar contează votul ţării şi se va ţine cont de rezultatul acestui vot. Dacă românii vor veni la vot şi vor spune că nu sunt de acord cu PSD, atunci noi avem un mandat să acţionăm. Imediat, a doua zi, referendumul, dragii mei, este începutul unui proces mai amplu, care începe acum odată cu europarlamentarele, continuă cu prezindenţialele, continuă la anul cu alegerile locale şi apoi parlamentare. Tot acest vot trebuie privit în ansamblul său. Nu mă interesează detaliile tehnice”, a declarat, Klaus Iohannis.

Totodată, preşedintele a atras atenţia că social democraţii vor încerca să „boicoteze” referendumul.

„PSD va încerca să boicoteze acest referendum. O să vă spună că nu contează că sunt probleme tehnice. Nu contează că se opune PSD, contează ce vreţi voi care mergeţi la vot. Aţi văzut cum vor să facă legi pentru ei, cum vor să se protejeze? De data aceasta există şansa unei schimbări reale. Semnalul se va da la referendum şi europarlamentare”, a mai spus Iohannis.

Preşedintele Klaus Iohannis a semnat joi decretul de organizare a refernumului din 26 mai.

Întrebările sunt:

„1. „Sunteţi de acord cu interzicerea amnistiei şi graţierii pentru infracţiuni de corupţie?”

2. „Sunteţi de acord cu interzicerea adoptării de către Guvern a ordonanţelor de urgenţă în domeniul infracţiunilor, pedepselor şi al organizării judiciare şi cu extinderea dreptului de a ataca ordonanţele direct la Curtea Constituţională?”.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO