Politică

Klaus Iohannis menţine suspansul şi amână desemnarea premierului până după Crăciun

Klaus Iohannis menţine suspansul şi amână desemnarea...

Autor: Indira Crasnea

22.12.2016, 14:04 11907

Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat joi că va desemna un premier după sărbătorile de Crăciun, şeful statului precizând că în cursul consultărilor pe care le-a avut cu partidele parlamentare a primit două propuneri: Sevil Shhaideh (PSD) şi Eugen Tomac (PMP).

"Consultările s-au încheiat după două zile, consultările, precizez cu partidele parlamentare. Am avut în cursul acestor consultări două propuneri pentru poziţia de prim-ministru: PSD a propusă pe doamna Sevil Shhaideh, iar PMP l-a propus pe domnul Tomac. Pe de altă parte, între timp, s-a constituit o coaliţie majoritară în Parlament. O coaliţie formată din PSD, ALDE şi UDMR. În consecinţă, în zilele următoare voi avea discuţii pe aceste teme, iar desemnarea va avea loc după Crăciun", a declarat preşedintele Klaus Iohannis.

În altă ordine de idei, preşedintele a vorbit şi despre semnificaţia zilei de 22 decembrie.

"În urmă cu 27 de ani, revolta împotriva unui regim opresiv şi abuziv a scos oamenii în stradă, oameni gata să-şi dea viaţa decât să accepte să trăiască fără libertate. Pe 22 decembrie 1989, românii au spun un nu hotărât dictaturii. Să ne amintim astăzi cu profund respect şi recunoştinţă de martirii Revoluţiei, de acei oameni fără de sacrificiul cărora nu ar fi fost posibilă o Românie liberă şi democrată", a spus preşedintele Iohannis.

"Sărbători fericite!", şi-a încheiat intervenţia preşedintele Iohannis.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO