Politică

Klaus Iohannis, mesaj după închiderea urnelor în Franţa: Felicitări, dragă Emmanuel Macron

Klaus Iohannis, mesaj după închiderea urnelor în...

Autor: Laura Buciu

24.04.2022, 21:46 75

Preşedintele României l-a felicitat pe Emmanuel Macron, care, potrivit rezultatelor neoficiale încă la scrutinul de duminică, a câştigat al doilea mandat la preşedinţia Franţei.

„Cele mai calde felicitări, dragă Emmanuel Macron, pentru realegerea în funcţia de preşedinte”, a scris Klaus Iohannis, pe Twitter.

Iohannis spune că se bucură să lucreze în continuare cu Macron „pentru Parteneriatul strategic România - Franţa, pentru o Europă puternică şi unitate şi pentru o cooperare consolidată pe flancul estic al NATO”.

Emmanuel Macron a obţinut 57,6% din voturi în turul secund al scrutinului prezidenţial, iar adversara sa, Marine Le Pen, reprezentând formaţiunea Mobilizarea Naţională (RN, extremă-dreapta), este creditată cu 42,4%, potrivit unui sondaj efectuat de Institutul Elabe, la cererea postului BFMTV. Un alt sondaj, efectuat la ieşirea de la urne de Institutul Ifop la cererea cotidianului Le Figaro, îl creditează pe Emmanuel Macron cu 58% din voturi şi pe Marine Le Pen cu 42%.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO