Politică

Klaus Iohannis, „neamţul” liberal de la Sibiu care vrea să cucerească Palatul Cotroceni

Klaus Iohannis, „neamţul” liberal de la Sibiu care...

Autor: Gândul

08.09.2014, 15:50 418

Preşedintele PNL şi prezidenţiabilul ACL, Klaus Iohannis, este o figură „proaspătă” în politica de la centru, a cărui principală carte de vizită o reprezintă calitatea de bun administrator al municipiului Sibiu. Edilul a câştigat din partea Forumului Democrat al Germanilor din România patru mandate în fruntea Sibiului, începând cu anul 2000. În 2009 şi 2014 numele său a fost avansat pentru funcţiile de premier, respectiv vicepremier şi ministru de interne. Deşi în 2009 a obţinut sprijinul unei majorităţi parlamentare, preşedintele Traian Băsescu a refuzat să-i încredinţeze mandatul de premier, după ce Guvernul Boc a căzut în urma unei moţiuni de cenzură. Nici premierul Ponta nu a fost de acord ca Iohannis să ocupe funcţiile de vicepremier şi ministru de Interne în guvernul său, motiv care a dus în final la ruperea USL.

Dacă ar câştiga alegerile prezidenţiale, Klaus Iohannis ar deveni primul preşedinte liberal al României. Iohannis a devenit preşedintele PNL cu patru luni înaintea alegerilor pentru funcţia supremă în stat. El candidează din partea Alianţei Creştin Liberală, formată de PNL şi PDL.

Citiţi mai multe pe gandul.info.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO