Politică

Klaus Iohannis, preşedintele României nu a venit la şedinţa solemnă cu prilejul împlinirii a 100 de ani de la Unirea Basarabiei cu România. El nu a explicat de ce

Klaus Iohannis, preşedintele României nu a venit la...

Autor: Iasmina Ardelean, Mediafax

27.03.2018, 10:36 462

Preşedintele Klaus Iohannis a transmis marţi, un mesaj cu prilejul aniversării unui secol de la unirea Basarabiei cu România, susţinând că este unul dintre momentele care definesc istoria pentru totdeauna şi care ţine treze conştiinţele.

„Aniversăm astăzi 100 de ani de la Declaraţia de unire a Basarabiei cu Regatul României. Decizia adoptată de Sfatul Ţării de la Chişinău a fost un gest politic şi patriotic care face cinste elitelor vremii şi tuturor celor care l-au visat şi au lucrat pentru înfăptuirea lui. Este unul dintre acele momente care definesc pentru totdeauna istoria, încălzesc sufletele şi ţin treze conştiinţele, generaţie după generaţie”, potrivit mesajului transmis de şeful statului.

Camera Deputaţilor şi Senatul s-au reunit, la ora transmiterii ştirii, în şedinţă solemnă, cu prilejul împlinirii a 100 de ani de la Unirea Basarabiei cu România.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO