Politică

Kluas Iohannis a depus jurământul pentru al doilea mandat de preşedinte

Kluas Iohannis a depus jurământul pentru al doilea...

Autor: Elena Crangasu

21.12.2019, 14:13 172

Klaus Iohannis a depus, sâmbătă, la Parlament, jurământul de preşedinte al României pentru noul mandat de cinci ani. La şedinţă participă premierul Ludovic Orban şi patriarhul Daniel.

”Jur să-mi dăruiesc toată puterea şi priceperea pentru propăşirea spirituală şi materială a poporului român, să respect Constituţia şi legile ţării, să apăr democraţia, drepturile şi libertăţile fundamentale ale cetăţenilor, suveranitatea, independenţa, unitatea şi integritatea teritorială a României. Aşa să-mi ajute Dumnezeu!”, este jurământul depus de Klaus Iohannis în faţa parlamentarilor.

Jurământul a fost precedat de discursul preşedintelui CCR, Valer Dorneanu, care a prezentat hotărârea de validare a alegerilor prezidenţiale.

De asemenea, patriarhul BOR, Daniel, a binecuvântat învestitura preşedintelui României.

Mandatul Preşedintelui României este de 5 ani şi se exercită de la data depunerii jurământului. Constituţia prevede, de asemenea, că preşedintele României îşi exercită mandatul până la depunerea jurământului de preşedintele nou ales.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO