Politică

Kovesi,despre cazul Panama Papers:Putem confisca sume de bani care nu se află pe teritoriul României

Kovesi,despre cazul Panama Papers:Putem confisca sume de...

Autor: Andreea Traicu

10.04.2016, 11:54 576

Ea a răspuns astfel la întrebarea reporterului, dacă DNA poate confisca bani obtinuţi ilegal şi care sunt acum în Panama. Procurorul şef al DNA a spus că se pot disponibiliza şi conturi."Şi conturi cu sume de bani, putem să le disponibilizăm. Toate aceste activităţi se fac prin intermediul comisiilor rogatorii", a afirmat Kovesi. Ea a dat ca argument un caz instrumentat de DNA în care s-a indisponibilizat un imobil care nu era pe teritoriul statului român, ci undeva pe teritoriul unui stat membru UE.

"Suntem atenţi la tot ce apare în spaţiul public (despre Panama Papers-n.r). Sunt situaţii în care folosim informaţii din spaţiul public pentru a deschide anumite investigaţii, folosim informaţii din spaţiul public care pot fi verificate ulterior prin diverse mijloace probatorii pe care noi le putem administra", a declarat Kovesi, precizând că "atunci când apar informaţii în spaţiul public despre persoane pe care DNA le investighează, urmăresc şi acele informaţii.

Întrebată dacă poate cere informaţii suplimentare din Panama, în cazul retrocedărilor de la Ferma Băneasa, Kovesi a spus că: "atunci când o astfel de informaţie este utilă într-un dosar, da, putem". "Este deja dosar în lucru la DNA, cu siguranţă vom analiza şi informaţiile din spatiul public cu privire la toate persoanele implicate", a menţionat Laura Codruta Kovesi.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO