Politică

La despartirea de PD, Darie zice ca Basescu face folitica de bideu

09.07.2003, 00:00 22

Un alt membru fondator al PD, secretarul executiv Mihai Darie, a decis ieri sa demisioneze din partid si sa se inscrie in PSD. Darie, al optulea lider care pleaca din PD, s-a despartit dupa 14 ani de activitate in partid aruncand in urma cuvinte grele presedintelui Traian Basescu.
"Sunt foarte multe lucruri care m-au determinat sa plec din PD dupa 14 ani de munca. Nu cred ca se poate face politica numai cu scandal, cu conflict. Nu cred ca se poate face politica impotriva cuiva. Impotriva lui Roman, lui Duvaz, lui Pana. Dupa ce a terminat cu Viorel Pana a inceput cu mine si cu altii.(...) Cei care demoleaza Capitala demoleaza si PD. (...) Este complicat sa ramai in PD, in Biroul Permanent National (BPN), (n.n. for de conducere restrans al PD) cand Basescu spune ca se simte acolo ca in CGMB, unde are numai adversari politici. Cand spune ca lucrurile importante nu trebuie sa le mai ia in BPN ci in bideu, impreuna cu cativa prieteni, pentru a nu mai ajunge la urechile presei".  Potrivit lui Mihai Darie, cele aratate de el dovedesc esecul Conventiei Nationale, cand a fost ales Traian Basescu presedinte PD. Fostul secretar executiv al PD anticipeaza un viitor "intunecat" partidului din care a plecat: "Asa cum stiu ca merg lucrurile acolo, dupa alegerile locale sau generale, PD va stinge lumina. Probabil Basescu o va stinge".
Mihai Darie a spus ca nu a negociat nici o functie in PSD dar ar putea fi implicat in pregatirea campaniei electorale, intrucat a dobandit experienta participand la campanii electorale in Statele Unite, Germania, Ungaria.
Acuzat de Traian Basescu ca a dat informatii presei, Mihai Darie a raspuns: "Un ofiter de securitate nu da informatii, numai tradatorii dau informatii. Informatorii sint inca in interiorul PD”. El a facut aluzie astfel la observatiile fostilor colegi din PD care au aratat ca Darie a lucrat in Departamentul de Informatii Externe, inainte de 1989. "Am lucrat in Securitate atat cat am lucrat si in PD", a spus Mihai Darie. PSD nu se teme ca inscrierea in partid a fostului pedist ar aduce prejudicii de imagine din cauza relatiilor sale cu fosta securitate. "Mihai Darie a lucrat la DIE, a avut un trecut respectabil. A lucrat pentru tara", l-a aparat imediat noul coleg de partid Dan Matei Agathon.
Mihai Darie si-a incheiat primul discurs ca membru PSD aratand ca stie ce va spune Traian Basescu despre el: "Ca sunt un securist, un oportunist sau poate un gunoi". Previziunile lui Darie nu s-au adeverit. Cateva ore mai tarziu, presedintele PD a spus:"Subiectul Mihai Darie este nesemnificativ pentru mine si pentru BPN. Pentru noi Mihai Darie nu este o pierdere pentru ca nu avea capacitatea de a aduce voturi".  Cit priveste declaratiile referitoare la PD, pe care Mihai Darie le-a facut, anterior,  Basescu s-a "indoit" ca acestea i-ar apartine in totalitate: "Mihai Darie n-are atita minte ca sa spuna lucrurile acelea. Ori le-a citit de multe ori azi-noapte, ori le-a citit acum". Basescu a incercat sa minimalizeze toate plecarile din PD din ultima vreme aratand, sec, ca nici unul dintre acestia nu avea capacitatea de a aduce voturi PD. mirela.luca@zf.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO