Politică

La sesizarea lui Iohannis, Comisia de la Veneţia vine luni la Bucureşti pentru a analiza Legile Justiţiei

La sesizarea lui Iohannis, Comisia de la Veneţia vine...

Autor: Oana Despa

08.06.2018, 12:40 1337

Comisia de la Veneţia a anunţat că o delegaţie se va deplasa, luni,  la Bucureşti pentru a face o analiză a Legilor Justiţiei. Delegaţia va avea o serie de întâlniri atât cu preşedintele Iohannis, cât şi cu ministrul Justiţiei, dar şi cu reprezentanţii comisiei parlamentare pentru Legile Justiţiei.

"O delegaţie a Comisiei de la Veneţia va efectua o vizită în România pentru a discuta despre trei proiecte de lege care vor revizui legile privind organizarea judiciară, Consiliul Superior al Magistraturii şi statutul judecătorilor şi procurorilor. Delegaţia va avea întrevederi cu preşedintele României, Ministerul Justiţiei, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, Curtea Constituţională, Biroul Procurorului General şi Direcţia Naţională de Anticorupţie, Consiliul Superior al Magistraturii, reprezentanţi ai Parlamentului, inclusiv Consiliul Parlamentar Special pentru modificarea legilor justiţiei, asociaţii de judecători şi procurori, precum şi cu organizaţii ale societăţii civile", se arată pe site-ul Comisiei de la Veneţia.

Sursa citată precizează că atât preşedintele României cât şi Comisia de Monitorizare a Adunării Parlamentare a Consiliului Europei au cerut opinia Comisiei de la Veneţia privind cele trei proiecte de lege.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO