Politică

Laura Codruţa Kovesi mai primeşte o lovitură. Fosta şefă a DNA a aflat că este învinuită într-un alt dosar: "Am fost împiedicată să dau declaraţie”

Laura Codruţa Kovesi mai primeşte o lovitură. Fosta...

Autor: Florin Zafiu

07.03.2019, 17:59 373

Laura Codruţa Kovesi a declarat, la ieşirea de la Secţia de anchetă a magistraţilor, că după ce a spus că nu poate să dea declaraţii în dosarul extrădării lui Popa pentru că nu a studiat cazul, în birou au intrat mai mulţi avocaţi care au anunţat-o că mai este învinuită într-un dosar.

"Am fost împiedicată să dau declaraţie. Dorinţa mea a fost să lămuresc cât mai repede acele fabulaţii. Am făcut o cerere prin care am solicitat să văd dosarul şi pentru a cunoaşte acuzaţiile. În 15 februarie mi s-a adus la cunoştinţă că sunt învinuită, dar eu nu am primit detaliile. A stabilit să am acces la documente în perioada 8-14 martie. Astăzi am fost îm imposibilitate de a da declaraţie pentru că nu am avut acces la acuzaţii. Mi s-a spus că trebuie să rămân în birou. Am întrebat dacă pot să plec şi să aştept citaţia. Mi s-a zis că nu şi mi s-a spus că sunt acuzată într-un alt dosar", a declarat Laura Codrua Kovesi.

Aceasta spune că în noul dosar ar fi vorba despre constituire de grup infracţional organizat.

"Nu ştiu care e urgenţa de nu pot să fiu chemată în altă zi. A spus că nu contează pentru că ea poate să mă citeze. Din nou dreptul la apărare şi procesul verbal a fost întocmit cu încălcare tuturor drepturilor. Nu ştiu care e acuzaţia la acest moment, pentru că procesul verbal a fost semnat doar de avocaţi, nu şi de procuror. Nu am reţinut, pentru că citea foarte repede. Acuzaţia este că aş fi coordonat un grup infracţional organizat cu procurorii în DNA. Nu s-a dispus nicio măsură", a mai spus Kovesi.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO