Politică

Laura Codruţa Kovesi: Membrii familiei Cosma au făcut demersuri pentru a obţine un act de reducere a pedepsei

Laura Codruţa Kovesi: Membrii familiei Cosma au făcut...

Autor: Andreea Traicu, Mediafax

14.02.2018, 20:03 137

Procurorul şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi, a declarat, miercuri, că, după condamnarea în primă instanţă, membrii familiei Cosma vizaţi de anchetă au încercat să obţină un act care să-i ajute la reducerea pedepsei. Kovesi a precizat că Vlad Cosma a făcut mai multe denunţuri.

"Vlad Cosma a făcut mai multe denunţuri la DNA. A venit din proprie inţiativă şi a făcut denunţuri. Nu a fost căutat de procurori. Nu pot să va confirma in cate dois a primit identitate protejata. intr un dosar, cel discutat in ultimele zile, a avut cal de martor protejat. Cosma Vlad a avut calitatea de martor în 12 dosare ale DNA. A fost trimis în judecată în dosare ale DNA. Acesta este motivul pentru care se prezenta la DNA Ploieşti. După pronunţarea sentinţei de condamnare care nu e definitviă, membri acestei familii, aceşti inculpaţi condamnaţi în primă instanţă au început diverse demersuri pentru a obţine un act care să-i ajute să obţină o pedeapsă mai mică", a declarat Laura Codruţa Kovesi.

Procurorul şef al DNA a precizat că a cerut şi primit un raport privind activitatea DNA Ploieşti în cazurile mediatizate, în care au fost vizaţi Andreea Cosma, Mircea Cosma şi Vlad Cosma, documentul fiind trimis şi către procurorul general al României.

Laura Codruţa Kovesi a declarat că, în dosarul în care Mircea Cosma şi Vlad Cosma au fost condamnaţi în primă instanţă, cei doi au ridicat excepţii de nelegalitate în faza de camera preliminară, acolo unde judecătorii stabilesc dacă procurorii au întocmit în mod legal rechizitoriu şi dacă au administrat conform legii probe, menţionând că acestea au fost respinse şi că se refereau la situaţiile invocate recent în spaţiul public.

Kovesi a reluat informaţia conform căreia persoane din anturajul familiei Cosma au mers la DNA, menţionând că au încercat sa "intimideze procurorii sub forma unor avertizare de difuzarea în mass-media a unor înregistrări trunchiate, colaje, de natură să compromită procurorii şi ofiţerii care au lucrat în anchetă".

"Inculpaţii au trecut la aplicare planului şi au devoalat propriile lor fapte de şantaj. E unul dintre motivele pentru care inculpatul Cosma, care a fost audiat în calitate de martor protejat luni, i s-a ridicat protecţia pentru că şi-a devoalat singur identitatea", a mai spus Kovesi.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO