Politică

Laura Codruţa Kovesi se află de trei ore în faţa procurorilor

Laura Codruţa Kovesi se află de trei ore în faţa...

Autor: Departamentul Politic

07.03.2019, 15:49 446

Laura Codruţa Kovesi, fost procuror şef al DNA, se află de circa trei ore în faţa procurorilor Secţiei Speciale de anchetare a magistraţilor în dosarul privind extrădarea lui Nicolae Popa.

Laura Codruţa Kovesi a ajuns la Secţia de anchetă în jurul orei 13.00. La intrare a refuzat să facă declaraţii, însă anterior, într-un interviu, afirmase că sunt multe "coincidenţe", una fiind data la care este chemată la audieri şi care coincide cu o şedinţă din PE privind şefia Parchetului European.

În acest dosar, fosta şefă DNA are calitatea de suspect, cauza fiind deschisă în urma unui denunţ al omului de afaceri Sebastian Ghiţă. Este pentru a doua oară când Laura Codruţa Kovesi se prezintă la sediul Secţiei de investigare a infracţiunilor din justiţie.

Kovesi este acuzată de luare de mită, mărturie mincinoasă şi abuz în serviciu. Dosarul a fost deschis în decembrie 2018, care spune că i-a dat bani lui Kovesi pentru extrădarea lui Nicolae Popa din Indonezia.

Joi, Conferinţa Preşedinţilor a stabilit, la Bruxelles, cine sunt membrii echipei de negociere a Parlamentului European cu Consiliul Uniunii Europene pentru şefia procurorului-şef european. Astfel, preşedintele şi vicepreşedintele Comisiei LIBE, Claude Moraes şi Judith Sargentini, preşedintele Comisiei CONT, Ingeborg Grassle, compun echipa de negociere a PE cu Consiliul UE pentru şefia procurorului-şef european.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO