Politică

Leonard Orban rămâne ministru al fondurilor europene în guvernul Ponta

Leonard Orban rămâne ministru al fondurilor europene în guvernul Ponta

Foto: Silviu Matei

Autor: Iulian Anghel

29.04.2012, 14:11 928

Leonard Orban, primul comisar european al României, actualmente ministru al afacerilor europene în Guvernul care a fost demis de Parlament vineri, îşi va păstra poziţia în viitorul Cabinet al lui Victor Ponta. Contatcat de ZF, Orban nu a confirmat, dar nici nu a infirmat, lăsând, totuşi, să se înţeleagă că va accepta să-şi continue munca la Ministerul Afacerilor Europene. Victor Ponta a spus sâmbătă că îl va păstra pe Orban în guvernul său, dacă acesta va dori.

Orban, care nu este afiliat politic, este fratele unuia dintre fruntaşii liberali, Ludovic Orban.

Un alt independent care ar putea să-şi păstreze funcţia este ministrul justiţiei Cătălin Predoiu. Dacă îşi va continua mandatul la Justiţie, Predoiu va deveni primul ministru din istoria postdecembristă care ocupă o poziţie ministerială sub trei prim-miniştri - el a ajuns în Guvern în timpul mandatului liberalului Călin Popescu Tăriceanu şi a fost menţinut şi în guvernele Boc.

Victor Ponta a anunţat că nu va schimba structura Guvernului. Aşadar, cel puţin până la alegeri, Guvernul va continua să aibă 16 ministere. Vicepremier va fi, cel mai probabil, Daniel Constantin., liderul PC.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO