Politică

Lia Olguţa Vasilescu: Iohannis vrea să deturneze atenţia opiniei publice de la scandalul protocolului SRI-PG

Lia Olguţa Vasilescu: Iohannis vrea să deturneze atenţia opiniei publice de la scandalul protocolului SRI-PG

Autor: Nicolae Oprea

03.04.2018, 16:27 418

Porivit Ministrului Muncii, Olguţa Vasilescu, Admnistaţia Prezidenţială nu a transmis, după întâlnirea de la Cotroceni, ce s-a discutat la întrunirea de marţi.

„Eu cred că acel comunicat a fost făcut înainte, pentru că nu conţine ce s-a discutat (...) Cu acest subiect al salarizării, preşedintele a vrut să deturneze atenţia opiniei publice de la scandalul momentului prinvid protocolul SRI”, a declarat Olguţa Vasilescu, marţi, la Antena 3.

În ceea ce priveşte discuţiile dintre Olguţa Vasilescu şi preşedintele Romîniei, de marţi de la Cotroceni, Ministrul Muncii spune că i-a transmis lui Klaus Iohanni că Legea salarizării se aplică etapizat.

„S-a adus în atenţia preşedintelui faptul că Legea 153/2017 se aplică etapizat, până în anul 2022, moment la care vor fi eliminate inechităţile din sistem, inechităţi apărute de-a lungul anilor şi care nu au putut fi corectate dintr-o dată, tocmai fiindcă dezechilibrele erau atât de mari încat corectarea lor imediată ar fi presupus un efort bugetar nesustenabil”, se arată într-un cominicat remis, marţi, de reprezentanţii MMJS.

Preşedintele Klaus Iohannis a transmis, la întâlnirea cu premierul Viorica Dăncilă şi ministrul Muncii, Lia Olguţa Vasilescu, un avertisment pentru Executiv, susţinând că legea salarizării se află în contradicţie cu principiile egalităţii şi predictibilităţii, anunţă Administraţia Prezidenţială.

"Preşedintele României a atenţionat Guvernul că, după primele 3 luni de aplicare, efectele noii legislaţii privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice arată că Legea se află în contradicţie cu principiile egalităţii şi predictibilităţii de la care a emanat, în condiţiile în care s-a intervenit cu excepţii punctuale pentru diferite categorii de personal, ceea ce anulează inclusiv caracterul unitar al intenţiei legislative", transmite Administraţia Prezidenţială, într-un comunicat de presă.

Cele mai citite ştiri
AFACERI DE LA ZERO