Politică

Liderul ALDE Călin Popescu Tăriceanu: Nu mai faceţi publice cifre legate de COVID-19. Lăsaţi-ne să revenim la viaţă

Liderul ALDE Călin Popescu Tăriceanu: Nu mai faceţi...

Autor: Otilia Serescu

19.07.2020, 17:11 195

Liderul ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, spune că nu mai poate suporta „isteria întreţinută de guvernanţi”, el sugerând să nu mai fie făcute publice rapoartele zilnice ale „Grupului de (dez)Informare Strategică”.

„Nu mai pot suporta isteria întreţinută de guvernanţi în privinţa infectărilor cu coronavirus. Să fie clar, nu sunt dintre cei care contestă existenţa Covid-19, cum nu contest faptul că trecem printr-o situaţie dificilă. Sunt partizanul luării de măsuri active (purtarea măştii şi evitarea aglomeraţiilor) şi nu a celor care implică încălcări brutale ale drepturilor noastre. Însă această panică întreţinută de guvernanţi pe banii noştri gâtuie economia şi ucide în fiecare zi sute de locuri de muncă! Viaţa nu va reveni la normal dacă momentul central al zilei se va concentra în continuare în jurul comunicatului de la ora 13.00 al Grupului de (Dez)Informare Strategică! Asta nu e viaţă! Ne transformaţi în nişte roboţi care se uită hipnotizaţi în ochii lui Kaa!”, a scris, duminică, pe Facebook, Călin Popescu Tăriceanu.

Liderul ALDE mai spune că ar trebui făcut public şi numărul oamenilor care mor din cauza altor boli.

„Vreţi să vorbim despre tragedii cu cărţile pe masă? Atunci faceţi public numărul persoanelor decedate din cauza altor afecţiuni decât coronavirus! Asta dacă aţi ţinut evidenţa şi nu aţi trecut persoane decedate din alte motive la categoria Covid-19. Dacă ştim în fiecare secundă câţi concetăţeni au fost răpuşi de virus, atunci haideţi să ştim şi câţi au decedat de cancer, infarct, accidente vasculare sau alte boli! Abia atunci o să avem imaginea reală a tragediei pe care măsurile guvernului Orban le provoacă”, a adăugat Tăriceanu.

Preşedintele formaţiunii politice adaugă că România ar trebui să urmeze exemplul britanic în privinţa raportărilor.

„Deci, vă provoc: faceţi public în fiecare zi, în paralel cu numărul persoanele decedate din cauza coronavirus, numărul românilor care îşi pierd vieţile din cauza spitalelor închise, din cauză că nu au acces la tratament! Şi atunci o să vedem cu toţii marea minciună! Sau nu mai faceţi publică nici o cifră, aşa cum au hotărât şi britanicii! Lăsaţi-ne să revenim la viaţă! Încetaţi să transformaţi aritmetica celor infectaţi într-o loterie din care doar voi aveţi de câştigat”, conchide sursa citată.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO