Politică

Liderul Cartel Alfa, Bogdan Hossu: Angajaţii Guvernului şi preşedinţiei, remuneraţi diferit de cei din ministere

Liderul Cartel Alfa, Bogdan Hossu: Angajaţii Guvernului...

Autor: Aurelia Alexa

11.08.2015, 18:36 687

Preşedintele Confederaţiei Naţionale Sindicale (CNS) "Cartel Alfa", Bigdan Hossu, a declarat marţi, pentru MEDIAFAX, că prin Legea 174 care modifică OUG 86/2014, toţi angajaţii Administraţiei Prezidenţiale şi cei din aparatul de lucru al Guvernului au fost trecuţi pe gradul maxim al funcţiei.

"Problema este că sistemul de salarizare din Legea 284 este artificial pe verticală, dar şi pe orizontală (adică vechimea în muncă). Ce s-a întâmplat acum este că i-a trecut pe toţi la treapta maximă ca şi când toată lumea lucrează la Guvern şi Preşedinţie ar fi la maximum şi ar avea 25 de ani vechime", a spus Hossu.

Preşedintele CNS "Cartel Alfa" a precizat că acest lucru nu este normal pentru că se face o diferenţiere între personalul contractual sau între funcţionarii publici care lucrează în ministere şi cei de la Guvern sau din Administraţia Prezidenţială, deşi atribuţiile şi responsabilităţile sunt identice.

De asemenea, surse sindicale susţin că această politică nu este unitară şi ar fi fost făcută pentru a obliga angajaţii din cele două instituţii să nu mai furnizeze niciun fel de informaţii legate de activitatea lor.

Salarizarea personalului din cadrul Administraţiei Prezidenţiale şi aparatului de lucru al Guvernului se stabileşte la nivelul de salarizare maxim aflat în plată aferent funcţiilor din cadrul aparatului de lucru al Guvernului, prevede o lege aprobată de Parlament, creşterea ajungând până la 70%.

Legea 174, prin care Parlamentul a decis majorarea salarială, a fost publicată în Monitorul Oficial pe 30 iunie, iar prevederile acesteia modifică OUG 86/2014, care stabileşte măsuri de reorganizare la nivelul administraţiei publice centrale.

Actul normativ a intrat în vigoare la 1 iulie. Astfel, personalul din cadrul Aministraţiei Prezidenţiale şi angajaţii care îşi desfăşoară activitatea în cadrul Guvernului vor primi efectiv mai mulţi bani din august.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO