Politică

Liderul PSD Viorica Dăncilă anunţă că PSD nu va rupe coaliţia cu ALDE: "Nu se rupe coaliţia, este o glumă”

Liderul PSD Viorica Dăncilă anunţă că PSD nu va rupe...

Autor: Teodor Bobei

12.08.2019, 17:07 57

Liderul PSD Viorica Dăncilă a declarat înaintea CEx al PSD că nu se va rupe coaliţia de guvernare cu ALDE, această informaţie fiind catalogată de premier "o glumă".

"Nu se rupe coaliţia, este o glumă. Am avut discuţii ca doi parteneri de coaliţie. Întotdeauna trebuie să existe dialog, negociere", a declarat premierul Viorica Dăncilă înainte de începerea şedinţei Comitetului Executiv al PSD.

Declaraţia liderului social-democraţilor vine în contextul în care ALDE s-a declarat nemulţumit de rectificarea bugetară şi de actul guvernării. De asemenea, liderul ALDE Călin Popescu Tăriceanu a purtat discuţii cu liderul Pro România Victor Ponta pentru formarea unei noi alianţe politice.

Preşedintele ALDE Călin Popescu Tăriceanu i-a solicitat premierului şi liderului PSD Viorica Dăncilă să răspundă, până pe 20 august, solicitărilor ALDE privind un nou program de guvernare, precum şi o echipă guvernamentală restructurată "care să aibă ca principal atu competenţa".

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO