Politică

Liderul senatorilor PSD, Ilie Sârbu, la DNA Braşov

Liderul senatorilor PSD, Ilie Sârbu, la DNA Braşov

Autor: Mona Hera

15.10.2014, 10:50 403

Ilie Sârbu a ajuns la DNA Braşov în jurul orei 10.45.

El a venit însoţit de un avocat şi nu a făcut nicio declaraţie.

La ora transmiterii acestei ştiri, la DNA Braşov au loc audieri într-un dosar privind retrocedări ilegale de terenuri, în cursul dimineţii fiind audiat şi deputatul PSD Ioan Adam, care este şi avocat.

În acest dosar, procurorii anticorupţie fac cercetări pentru infracţiuni de corupţie şi asimilate celor de corupţie care au legătură cu reconstituirea dreptului de proprietate pentru aproximativ 90.000 de hectare de teren forestier şi 100 de hectare de teren agricol, arată DNA, într-un comunicat de presă.

Astfel, miercuri dimineaţă procurorii fac 25 de percheziţii în judeţele Braşov, Bacău, Covasna, precum şi în Bucureşti, dintre care cinci la instituţii publice de interes local, una la un birou de avocatură şi restul la sediile unor firme şi la domiciliile unor persoane, preciza DNA.

Surse judiciare au declarat, pentru MEDIAFAX, că între cele cinci instituţii publice la care au loc percheziţii sunt şi tribunalele Braşov şi Covasna. De asemenea, au loc percheziţii la sediile a trei primării, una dintre acestea fiind cea din localitatea Căiuţi din judeţul Bacău. Anchetatorii percheziţionează şi biroul de avocatură din Braşov al deputatului PSD Ioan Adam.

Potrivit surselor citate, de la cele două instanţe sunt vizaţi trei judecători, suspectaţi de implicare în luarea unor decizii ilegale privind retrocedarea de terenuri. Doi dintre magistraţi sunt de la Tribunalul Covasna şi unul de la Tribunalul Braşov, fiind vorba despre judecătoarea Roxana Adam, soţia deputatului Ioan Adam.

În acelaşi dosar mai este implicat şi un al doilea avocat, membru al Baroului Covasna.

Printre localităţile în care s-ar fi făcut retocedările ilegale de terenuri sunt Comăneşti, Palanca, Brătuleşti şi Doftana, au precizat sursele judiciare.

Conform aceloraşi surse, doar 30.000 din cele 90.000 de hectare de terenuri forestiere ar fi fost retrocedate până în prezent, pentru celelalte 60.000 de hectare dosarele fiind pe rolul instanţelor.