Politică

Liviu Dragnea a ajuns la DNA, în aplauzele colegilor şi ale susţinătorilor

Liviu Dragnea a ajuns la DNA, în aplauzele colegilor şi...

Autor: Andreea Traicu

13.11.2017, 08:51 90

Preşedintele PSD Liviu Dragnea a ajuns, luni dimineaţa, la sediul DNA. Acesta nu a făcut declaraţii. Dragnea a fost aplaudat de colegii săi sociali-democraţi care l-au aşteptat în faţa sediului şi de simpatizanţi.

În faţa sediului se află mai mulţi parlamentari PSD, precum vicepremierul Paul Stănescu, Marian Neacşu, secretarul general al PSD, Claudiu Manda sau deputatul Andreea Cosma. Aceştia spun că au venit să îl susţină pe Liviu Dragnea.

„Am venit pentru că am văzut ce s-a întâmplat la ultimele două participări ale domnului Dragnea la Înalta Curte. Am venit să îl susţin, aici, în faţa Direcţiei Naţionale Anticorupţie. În faţa legii, nu cred că trebuie să aibă nevoie de susţinere şi niciun cetăţean nu are nevoie de susţinere în faţa legii. În faţa presiunilor, atunci când vorbim de diferite instituţii, cum a fost la Înalta Curte, acest lucru nu trebuie să se mai repete”, a spus preşedintele Comisiei parlamentare pentru controlul activităţii SRI, Claudiu Manda.

„Sunt aici în calitate de senator al României, în semn de solidaritate cu preşedintele Camerei Deputaţilor şi preşedinte al Partidului Social Democrat, Liviu Dragnea”, a declarat PSD-istul Paul Stănescu.

„Mi s-a părut normal să venim să îl susţinem (pe Liviu Dragnea - n.red.). Sper că nu are motive de îngrijorare. Noi credem că orice coleg al nostru are nevoie de susţinerea noastră şi o vom acorda tuturor. Nu ne-a chemat să îl susţinem. E un gest la care ne-am gândit, noi, câţiva colegi. Este o manifestare cât se poate de paşnică, cât se poate de serioasă”, a explicat secretarul general al PSD, Marian Neacşu.

La DNA au venit şi persoane care îl contestă pe Liviu Dragnea. În momentul în care a coborât din maşină, pentru a intra în sediul parchetului, oamenii l-au huiduit şi l-au acuzat că încearcă să schimbe legile în favoarea persoanelor corupte.

Preşedintele PSD a părăsit sediul DNA după mai puţin de o oră. Procurorii nu au furnizat informaţii referitoare la calitatea în care Liviu Dragnea a fost chemat la DNA sau dacă audiere are legătură cu activitatea Tel Drum.

Atât la sosire, cât şi la plecare, preşedintele PSD a fost înconjurat de jandarmi.

Preşedintele PSD a anunţat că se va prezenta, luni, la DNA.

„Nu este nicio surpriză. Am spus de la început că tot acel circ nu ar avea rost dacă eu nu aş fi chemat acolo. O să merg, sigur”, a spus Dragnea, solicitat să comenteze informaţiile apărute în presă privind chemarea sa la DNA.

El a arătat că nu a fost citat pentru vineri, dar a menţionat că se va prezenta luni la DNA.

Întrebat despre ce dosar este vorba, Dragnea a replicat: „Ei, ce contează? Ca să fiu acolo”.

Întrebat în ce calitate a fost chemat, Dragnea a răspuns în aceeaşi notă ironică: „La mine cred că se trece în faza a doua, nu ne jucăm”.

Chestionat despre posibilitatea începerea urmăririi penale, liderul PSD a răspuns: „S-ar putea să fie cam mult”.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO