Politică

Liviu Dragnea anunţă că PNTCD şi PER susţin PSD la europarlamentare

Liviu Dragnea anunţă că PNTCD şi PER susţin PSD la...

Autor: Alexandru Costea, Mediafax

28.03.2019, 18:09 113

Preşedintele PSD Liviu Dragnea a anunţat joi că Partidul Naţional Ţărănesc Creştin Democrat şi Partidul Ecologist Român susţin lista PSD la europarlamentare.

"În aceste zile am mai avut mai multe discuţii cu preşedintele PNŢCD cu preşedintele Partidului Ecologist Român, care au decis, în condiţiile în care au strâns 263.000 Partidul Ecologist, şi peste 200.000 de semnături să nu depună liste la europarlamentare, pentru a susţine PSD. S-a întocmit şi un protocol în acest sens", a declarat Liviu Dragnea.

Preşedintele PNTCD a anunţat că recomandarea partidului a fost ca pe lista PSD să fie şi preotul Cristian Terhes (acesta ocupă locul 4).

"Linia politică a PNŢCD a fost deja anunţată cu un an în urmă, atunci când a susţinut mitingul împotriva abuzurilor al PSD-ALDE. Am vorbit de atunci că că PNŢCD e dator să apere democraţia, înainte de toate, înaintea intereselor de partid, aşa cum ar trebui să facă orice partid politic în democraţie. Ce s-a întâmplat cu Iohannis ne-a cutremurat pe toţi. O caracatiţă care a a acaparat statul a pus sub poliţie politică statul şi a bulversat întreaga societate. Preşedintele a refuzat să îşi îndeplinească rolul de mediator şi a instaurat un regim personal de mână forte. Rolul de mediator e conferit exclusiv preşedintelui României, ca o cheie de boltă a democraţiei", a declarat Aurelian Pavelescu, preşedintele PNTCD.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO